פוקצה, מריחה להגשה חמה עם שמן זית וחומץ בלסמי – אפשר לא לאהוב?
חומרים:
-
350 גרם קמח מלא, אפשר באותה מידה גם קמח רגיל
-
1/2 כוסות מים
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 שיני שום כתושות
-
1 כפית מלח
-
1/2 כוס שמן זית
-
מעל הפוקצה:
-
שמן זית
-
מלח גס
אופן ההכנה:
-
במיקסר נערבב את הקמח, שמרים ומים שנוסיף לאט לאט.
-
נוסיף את השמן והמלח עד חיבור מלא.
-
להמשיך את הלישה עוד 10 דקות.
-
להתפיח כחצי שעה.
-
לשמן את הידיים בשמן וליצור 5 נקניקים מהבצק.
-
להתפיח שוב כחצי שעה.
-
ליצור חורים בעזרת האצבעות
-
לפזר שמן זית מלח גם ולאפות בתנור שלחומם מראש 220 מעלות כ15 דקות.
-
מיד כשיוצא מהתנור לפזר שמן זית מעל.