קרקרים להגשה, כל צורה שתחליטו תתקבל כאן בברכה, הפעם הגרסה היא מקלות או קוביות
חומרים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שומשום שחור/שומשום לבן
- 1/2 כוס גרעינים מעורבים חמנייה ודלעת
- 200 גרם חמאה
- 1 ביצה גדולה
- 150 גרם פרמזן טחון או צ'דר
אופן ההכנה
-
לערבב את הקמח והחמאה למצב פרורים במקסר ( לא מעבד מזון כי הוא יפורר גם את הגרעינים בהמשך)
-
להוסיף את כל החומרים הנוספים
-
ליצור 4 גלילים מצופים בשומשום רגיל מעורב בשומשום שחור או קצח שחור, עטופים בניילון נצמד
-
להקפיא, לפני האפיה להוציא מהמקפיא לכמה דקות ולפרוס לקרקרים דקים
-
אופים בתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות במשך 15-12 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית ומפרידים ביניהם בעדינות. שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
איך משדרגים לעסיסי
- 1/4 כוס ממרח עגבניות מיובשות או 1/4 כוס שבבי בצל מטוגן יבש
- לגיוון: במקום השומשום אפשר להוסיף זעתר, או פיסטוקים קצוצים דק.