רוטב עגבניות מהיר לפסטה, אני יודעת שהמחמירים אומרים להשתמש בעגבניות טריות, אבל אצלינו האורחים כבר בדרך.. מה נעשה?
לי תמיד יש במזווה עגבניות מרוסקות ( בדרך כלל מחברות איטלקיות) ופאסטה שזה מין מיץ עגבניות חלק ( גם זה עדיפה תמיד תוצרת איטליה)
המוצרים האיטלקיים עשויים מעגבניות בשלות וממגוון סוגי עגבניות ולכן הבחירה שלי היא בהם.
חומרים:
- חבילת פסטה – אפשר גם אורגנית, קמח מלא או כל גוס שתבחרו – בישול לפי הוראות היצרן על השקית
- 3 שיני שום פרוסות
- צנצנת פאסטה
- 1 קופסא רסק עגבניות
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור
- קורט סוכר
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
- פרמזן מגורר
- 1 כוס מי בישול הפסטה
- שמן זית
אופן ההכנה:
- במחבת רחב נשים שמן זית ונחמם אותו מעט
- נוסיף שבבי שום ונצלה קלות, נוסיף את רסק העגבניות ונערבב
- נוסיף ½ צנצנת פאסטה וכמות זהה של מים
- מלח, פלפל וסכר ונתקן תיבול לפי הטעם
- להביא לרתיחה, להוסיף את הפסטה\ ספגטי שבושל לפי הוראות היצרן ונוסיף עד כוס מים ממי הבישול – זה מלא עמילן ומסמיך את הרוטב)
- נפזר עלי בזיליקום ופרמזן