קציצות ברוטב אריסה ולימון כבוש הכי בית שיש זה קציצות. יש פה בבלוג כבר כמה מתכונים לקציצות.
אבל אילו עם אריסה ולימון כבוש הן האהובות עלי ביותר – קציצה נימוחה עם טעם נפלא
חומרים:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 תפוח אדמה מגורר
- 1 בצל מגורר
- חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים, ללא הגבעולים
- 1 ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל
- ½ כפית כמון
- לרוטב:
- בצל חתוך לרצועות
- קופסא עגבניות מרוסקות מתוצרת איטלקית
- 2 כפות רסק עגבניות, עדיף MUTI
- 2 עלי מרווה וקצת טימין
- 1 כוס מים
- מלח, פלפל
- כפית פפריקה מתוקה
- כף גדושה אריסה מוכנה
- כף לימון כבוש מוכן
אופן ההכנה:
- את כל חומרי הקציצות לערבב יחד ולהשאיר במקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים
- ליצור כדורים בגודל ביינוני ולטגן קלות. להשאיר בצד
- בסיר רחב לשם שמן זית ולטגן את רצועות הבצל עד שהופך שקוף וטיפה משחים
- להוסיף את שאר חומרי הרוטב ולהביא לרתיחה, אם חסר מים יש להוסיף עוד כוס ולהביא שוב לרתיחה
- להכניס את כל הכדורים חזרה לרוטב
- לכסות בנייר כסף ולתנור בחום 150 מעלות לשעה
- להסיר את נייר הכסף ולהשאיר בצנור 15 דקות נוספות לצמצום הרוטב והטעמים