רולדת בשר במילוי אגוזים ופיטריות
חומרים:
- 2 יריעות בשר כתף חתוף – בקשו מהקצב לפרוס לכם בשר למילוי
- 4 שיני שום
- 2 עגבניות
- 2 ענפי רוזמרין
- מלח, פלפל שחור
מילוי:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 2 סלסלות פטריות שמפניות קצוצות דק
- חופן אגוזי מלח קצוצים דק
- חצי חבילת פטרוזליה קצוצה דק
- שמן זית
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
- 2 גזרים חתכים
- 5 בצלי שאלוט
- 3 שיני שום
אופן ההכנה:
- נכין את המילוי – נטגן את הבצל להזהבה
- נוסיף את הפיטריות והאגוזים – נטגן כמה דקות יחד, לא לטגן יותר מידי, זה עוד יתבשל בתנור
- נוסיף את הפטרוליה והתיבול ונניח בצד לצינון.
- על יריעות בשר הכתף נפזר מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור
- נמלא במילוי הפיטריות והאגוזים ונגלגל טוב וצמוד לרולדה.
- נפזר מעל עוד טיפה מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ונסדר פרוסות עגבניה, שיני שום פרוסו וענף רוזמרין
- את הכל נקשור בעזרת חבל המיועד לבישול.
- נסגור את הבשר קלות מכל צד לפני שיכנס לתנור לצליה בתנור.
- נשים את הנתח בסיר שטוח עם מים עד חצי גובה הבשר, בצלי שאלוט וגזר חתוך ונצלה בתנור שחומם מראש 200 מעלות כשעה וחצי, מדי פהם נשפוך מהרוטב על הבשר.
- לאחר הצליה ניתן לבשר לנוח טיפה לפני שנכסה ונכניס שוב לתנור לחצי שעה – נפרוס לפני האוכל ונגיש עם הרוטב בצד (לבדוק תיבול קודם)
איך נשדרג מבסיס לעסיסי:
נחליף חלק מהמים ביין לבן או אדום