רולדת בשר במילוי אגוזים ופיטריות

רולדת בשר ממולאת חגגית במיוחד

רולדת בשר במילוי אגוזים ופיטריות

חומרים:
  • 2 יריעות בשר כתף חתוף – בקשו מהקצב לפרוס לכם בשר למילוי
  • 4 שיני שום
  • 2 עגבניות
  • 2 ענפי רוזמרין
  • מלח, פלפל שחור
מילוי:
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניות קצוצות דק
  • חופן אגוזי מלח קצוצים דק
  • חצי חבילת פטרוזליה קצוצה דק
  • שמן זית
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • 2 גזרים חתכים
  •  5 בצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
אופן ההכנה:
  1. נכין את המילוי – נטגן את הבצל להזהבה
  2. נוסיף את הפיטריות והאגוזים – נטגן כמה דקות יחד, לא לטגן יותר מידי, זה עוד יתבשל בתנור
  3. נוסיף את הפטרוליה והתיבול ונניח בצד לצינון.
  4. על יריעות בשר הכתף נפזר מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור
  5. נמלא במילוי הפיטריות והאגוזים ונגלגל טוב וצמוד לרולדה.
  6. נפזר מעל עוד טיפה מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה  ונסדר פרוסות עגבניה, שיני שום פרוסו וענף רוזמרין
  7. את הכל  נקשור בעזרת חבל המיועד לבישול.
  8. נסגור את הבשר קלות  מכל צד  לפני שיכנס לתנור לצליה בתנור.
  9. נשים את הנתח בסיר שטוח עם מים עד חצי גובה הבשר, בצלי שאלוט וגזר חתוך ונצלה בתנור שחומם מראש 200 מעלות כשעה וחצי, מדי פהם נשפוך מהרוטב על הבשר.
  10. לאחר הצליה ניתן לבשר לנוח טיפה לפני שנכסה ונכניס שוב לתנור לחצי שעה – נפרוס לפני האוכל ונגיש עם הרוטב בצד (לבדוק תיבול קודם)

איך נשדרג מבסיס לעסיסי:

נחליף חלק מהמים ביין לבן או אדום

 

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן