חטיפי פרעצל

חטיפי פרעצל כאלו עוד לא אכלתם

חטיפי פרעצל שהולכים  עם כל דבר, שומשום, מלח גס, פרמזן
כ-80 יחידות… כאילו עוד לא אכלתם
חומרים:
  • חצי קילו קמח
  • 250 מ"ל מים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 1  כף מלח
  • לקישוט – שומשום, מלח גם או פרמזן
לסיר מים:
  • 2 ליטר מים חמים
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 בירה
אופן ההכנה
  1. בקערת מקסר לשם את הקמח והשמרים ולערבב קלות
  2. להוסיף את החמאה הרכה, הסוכר  והמלח בזמן לישה במהירות בינונית, להוסיף את המים לאט לאט עד שמתאחד, ללוש במהירות גבוהה כ 8 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק.
  3. לכסות בנילון נצמד ולהתפיח כחצי שעה( בחורף לוקח טיפה יותר) – עד להכפלת הנפח.
  4. בסיר בנפרד  מרתיחים מים, בירה, סוכר וסודה לשתיה ומורידי מהאש (המים צריכים להיות חמים אך לא רותחים בשלב שמכניסים את הפרעצל לתוכם)
  5. לאחר התפחת הבצק נוציא למשטח מקומח ונחלק ל6 חלקים שווים
  6. מכל כדור נעשה נקניק בקוטר 2 ס"מ ונחתוך לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
  7. בעזרת כף רחבה ומחוררת נכניס את חטיפים למים החמים ומיד נוציא לתבנית אפיה ( עם ניר אפיה) ונקשט עם שומשום, קצח, פרמזן, זעטר מלח גם – מה שתבחרו.
  8. כך נעשה לכל הכמות
  9. ומיד נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 10-15 דקות עד הזהבה.

 

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן