3 גבינות ושוקולד לבן עושות את כל ההבדל, הטאטר הזה הוא המצאה שלי כשרציתי לנסות ערבוב גבינות ושוקולד לבן, האמת הכנתי אותו למבחנים למאסטר שף 7 (שלא קיבלו אותי בסוף וזה היה גם ממש מזמן), אבל עם הטארט הזה עברתי בגדול את השלב הראשון.
מכאן אני רק יכולה להמליץ לכם להכין אותו כי הוא כזה פצצה שלא תרצו להפסיק לאכול.
חומרים:
- לבצק הפריך:
- 180 גרם חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות
- 100 גרם סוכר
- 280 גרם קמח
- 50 גרם אבקת שקדים
- 1 ביצה + 1 חלמון
- גרדת לימון
- קורט מחית וניל
- למילוי:
- 1/2 חבילה גבינת ריקוטה פרסקה
- 1/2 חבילה גבינת מסקרפונה
- 1 גבינת סימפוניה 5%
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף קורנפלור
מגוון פירות לקישוט לפי העונה
אופן ההכנה:
- בצק פריך הכי מהר וקל להכנה במעבד מזון – נכניס את החמאה וסוכר והקמחים( שקדים גם) ונערבב לתערובת פיררוית
- נוסיף את הווניל, גרדת הלימון והביצים ונערבב בפולסים ממש כמה דקות עד לאיחוד של הבצק – עדיין לא איחוד מלא
- נעביר למשטח העבודה ונאחד את הבצק בעזרת הידיים
- לשטח לקובייה בגודל 10/10 , לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה
- לאחר המנוחה במקרר נרד על משטח עבודה את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
- נסדר על תבנית פאי ונחזיר למקרר, בצק פריך אוהב להכנס לתנור קר אחרת הוא יצנח ויפול בזמן האפייה
- נאפה באפיה עיוורת – זה אומר נשים נייר כסף על הבצק עם משקולת של שעועית ונאפה בתנור שחומם מראש למשך 12 דקות, אם לא רוצים אפיה עיוורת אפשר הקפיא את הבצק בתבנית, לחורר מעט לפני הכניסה לתנור ולאפות באותם תנאים.
הבצק הקפוא לא יפול באפיה - נוציא את המשקולת ונאפה שוב עוד כ 15 דקות על הזהבה ונצנן
המילוי קרם גבינה:
- בקערה נערבב את כל החומרים, כולל השוקולד הלבן שנמיס עם טיפה חלב במיקרו
- נשפוך לבצק הפריך לאחר אפיה חלקית ונאפה שוב כ20 דקות
- אל תאפו יותר מידי – המילוי רוטט כשמוציאים מהתנור
- לקשט בקצפת או קרם מסקרפונה, פירותטריים או פירות יער