מרק מניסטרונה
אולי לא איטלקי קלאסי אבל בוודאות טעים, מחמם את הבטן ואהוב על בני הבית שלי… בעיקר אם יש פרמזן מעל
חומרים:
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס אפונה
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- ½ כוס קוביות דלעת 4-5 עלי בזיליקום
- 2 כפות פסטה בצורת אורז
- 1 קופסט רסק עגבניות קטן ( אני מעדיפה את החומרם של מוטי, הם ללא חומרים משמרים וללא סוכרים)
- 1 ליטר מים ( יתכן וצריך יותר לפי גודל הסיר וגודל הירקות שחתכתם, אם יש צורך תוסיפו)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1כף חומץ בלסמי
- ½ כפית סוכר
אופן ההכנה:
- לטגן בשמן זית קלות את הבצל
- להוסיף את כל הירקות החתוכים לערבב , לבשל בסיר 5 דקות
- להוסיף רסק עגבניות, בלינים ולהביא לרתיחה
- לבשל על אש קטנה כשעה.
- ב10 דקות האחרונות להוסיף את הפסטה אורז
- להגיש מקושט בעלי בזיליקום וזרזוף שמן זית
- אפשר לפזר מעל פרמזן