סהרוני שמרים ופרג
תיכף פורים וכל המרבה בפרג הרי זה משובח, קבלו כאן מתכון יחסית פשוט להכנת הסרוני פרג טעימים ממש
חומרים לבצק:
- 350 גרם קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 150 מ"ל חלב פושר
- קורט מלח
- גרדה מחצי לימון
חומרים למילוי:
- 1 כוס פרג טחון טרי
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס חלב פושר
- 1 כף ריבה, איזו שיש
- 1 כף פירורי עוגיות או לחם
אופן ההכנה:
- בקערת מקסר נשים את כל חומרי הבצק היבשים ונערבב קלות בעזרת הוו לישה
- נוסיף את החמאה המומסת, הביצה, והחלב לאט לאט עד לחיבור כל החומרים לגוש בצק
- נמישך ללוש במקסר עוד 8 דקות, נכסה במגבת ונתפיח כשעה וחצי עד להכפת הנפח
- נחלק את הבצק ל 12 כדורים
- כל כדור נשטח ונמלר בכפית גדושה מילוי קר, נגלגל לגליל וניצור סהר
- נחתוך את ראש הסהר בעזרת מספריים 3 פעמים לכל סהר
- נמרח בביצה מעל ונתפיח עוד כ 15 דקות
- נאפה בתנור שחומם מראש 190 מעלות כחצי שעה
הכנת המילוי:
- בסיר על אש קטנה נשים את כל חומרי המילוי נביא להרתחה ונקרר טוב לפני המילוי בבצק