סהרוני שמרים ופרג

בצק שמרים ממולא פרג בצורת סהרונים, פרג ושמרים שילוב מנצח

סהרוני שמרים ופרג

תיכף פורים וכל המרבה בפרג הרי זה משובח, קבלו כאן מתכון יחסית פשוט להכנת הסרוני פרג טעימים ממש
חומרים לבצק:
  • 350 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 150 מ"ל חלב פושר
  • קורט מלח
  • גרדה מחצי לימון
חומרים למילוי:
  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב פושר
  • 1 כף ריבה, איזו שיש
  • 1 כף פירורי עוגיות או לחם
אופן ההכנה:
  1. בקערת מקסר נשים את כל חומרי הבצק היבשים ונערבב קלות בעזרת הוו לישה
  2. נוסיף את החמאה המומסת, הביצה, והחלב לאט לאט עד לחיבור כל החומרים לגוש בצק
  3. נמישך ללוש במקסר עוד 8 דקות, נכסה במגבת ונתפיח כשעה וחצי עד להכפת הנפח
  4. נחלק את הבצק ל 12 כדורים
  5. כל כדור נשטח ונמלר בכפית גדושה מילוי קר, נגלגל לגליל וניצור סהר
  6. נחתוך את ראש הסהר בעזרת מספריים 3 פעמים לכל סהר
  7. נמרח בביצה מעל ונתפיח עוד כ 15 דקות
  8. נאפה בתנור שחומם מראש 190 מעלות כחצי שעה
הכנת המילוי:
  1. בסיר על אש קטנה נשים את כל חומרי המילוי נביא להרתחה ונקרר טוב לפני המילוי בבצק
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
נמלא את הבצק בתפוחי עץ מבושלים עם קינמון וסוכר
המלא את הסהרונים בשוקולד

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן