קנישס, או בעברית לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר,
סבתא שלי הייתה מכינה אותם בעקר משאריות פירה,
לפעמים עם בשר ולפעמים עם פטריות, אבל תמיד זה היה נפלא ובכלל לא הרגיש כמו אוכל משאריות
חומרים:
- 4 תפוחי אדמה מבושלים למידת ריכוך של פירה
- 1 ביצה
- ½ כוס בצל ירוק חתוך קטן
- מלח, פלפל
חומרים למילוי בשר:
- ¼ קילו בשר טחון
- 1 בצל חתוך קטן
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
- צנוברים או פיסטוקים קלויים
חומרים למילוי פיטריות:
- 1 בצל חתוך קטן
- חבילת פיטריות מכל סוג חתוך קטן
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן
- מלח, פלפל
- טימין
אופן ההכנה:
- למעוך את תפוחי האדמה לפירה ללא גושים
- לערבב את יתרת החומרים מטה ולצנן
- למילוי הבשר – במחבת רחבה לטגן אתהבצל להזהבה
- להוסיף את הבשר מפורר ואת חומרי התיבול – מותר שהתיבול יהיה חזק בטעמים כי מעטפת הפירה תרכך אותם
- לבשל עש לשינוי התבע של הבשר
- לקחת חופן פירה וליצור ממנו משטח שניתן למלא, כל זה על כך היד, למלא בקצת בשר ולסגור את כל קצוות הלביבה מעל הבשר, לשטח ללביבה עגולה ושמנה אך שטוחה
- לתבול בקמח ולטגן, להגיש ולאכול.. יאמוש
- למילוי הפטריות, לטגן בצל להזהבה, להוסיף את הפטריות ותבלינים לבשל כ 5 דקות
- למלא כמו בהנחיות מילוי הבשר, לתבול בקמח ולטגן