חיתוכיות פקאן מתוק ולוח, מתכון של חן שוקרון המהממת מהבלוג מתוקים שלי – כל הקרדיט הולך אליה, אני רק צרפתי כאן את המתכון שלה.
אי אשפר להפסיק לאכול את זה, זה ממכר – ראו הוזהרתם
חומרים לבצק:
- 1 כוס קמח
- ¼ כוס סוכר
- 2 כפות אבקת סוכר
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
לציפוי אגוזים:
- 350 גרם אגוזים מעורבבים – פקאן, מלך, לוז – אני מוסיפה גם אגוזים מלוחים כלשהם זה מעשיר את העוגיות
- 100 גרם חמאה
- ¾ כוס סוכר דמררה
- 1/3 כוס דבש
- 2 כפות שמנת
אופן ההכנה:
- במעבד מזון לשם את כל חומרי בהצק היבשים ולהפעיל בפולסים
- להוסיף את הביצה לחיבור של הבצק, לא ללוש יותר מידי
- להוציא למשטח השיש עם טיפה קמח ולאחד בידיים את הבצק
- לרדד ולשם בתבנית גודל 30\30
- לאפות כ 15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
- ואז להכין את הציפוי – במחבת רחבה לשם את החמאה, סוכר ודבש עד להמסה,
- להוסיף את השמנת המתוקה ולבסוף את כל האגוזים ( אפשר לקצוץ חלק מהם)
- לפזר באופן שווה את הציפוי על הבצק
- לאפות שוב כ15 דקות, לצנן טוב טוב ולחתוך לקוביות קטנות – שלא יגמר מהר
- לשמור בכלי אטום כשבוע