עוגת טופי תמרים עם רוטב קרמל

עוגת טופי תמרים עם רוטב קרמל, יש פה את כל המילים הנכונות ובטוח את הטעם הכי טעים
עוגת טופי תמרים וקרמל
עוגת טופי תמרים עם רוטב קרמל, מתכון מקורי של אפרת ליכטנשטט.
פשוט הייתי חייבת אותו גם בבלוג שלי, יש פה את כל המילים הנכונות ובטוח את הטעם הכי טעים
חומרים:
  • 340 גרם תמרים מגולענים
  • 530 מ"ל מים
  • ½1 כפיות סודה לשתייה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3/4 גרם סוכר דמררה
  • 2 ביצים
  • 1.5 גרם קמח
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס פקאנים קצוצים גס
לטופי
  • 50 גרם  קוביולת חמאה
  • 1.2 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפןת דבש, או סוכר אינוורטי
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה
  1.  את התמרים הקצוציםחתוכים לשים בקערה עם המים החמים במשך כ 20 דקות
    לטחון במעבד מזון הכל יחד לעיסה חלקה
  2. בערה נוספת לטרוף את החמאה והסוכר עד חיבור ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה עד להטמעה
  3. להוסיף את החומרים היבשים  והפקאן, לסרוגין עם מאסת התמרים ולערבב יחד
  4.  לתבנית משומנת היטב, רצוי עם נייר אפיה ולתנור שחומם מראש 1980 מעלות כ40 דקות עד שקיסם יוצא יבש, אבל! לא ליבש יותר מידי
 להכין רוטב טופי: בסיר קטן,  את כל החומרים יחד ולחמם עד ליצירת רוטב סמיך
  1.  לשפוך על העוגה החמה,
  2.  שמרו כ1/3 בצד להגשה עצמה
  3.  טעים רצח עם גלידה וקצפת

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן