קציצות ברוטב חמוסטה מנגולד ושעועית לבנה

רוטב חמוסטה חמצמץ עם לימון, תוספת של עלי מנגולד - מתאים לצרף לו קציצות או חזה עוף

קציצות ברוטב חמוסטה

לאמצע השבוע כמתחשק משהוא להכין, המתכון הזהמתאים ביותר
מהיר הכנה והכי חמצמץ וטעים בעולם
חומרים לקציצות:
  • חצי קילו הודו טחון
  • חצי קילו בקר טחון
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 בצל מגורד
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • חצי כפית מלח
חומרים לרוטב חמוסטה:
  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת( סנפרוסט)
  • חבילה עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות או תרד בייבי
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • מיץ מ2 לימונים
  • כפית גדושה לימון כבוש
  • כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס מים
  • שמן קנולה
אופן ההכנה:
  1. בקערה לערבב טוב עם הידיים  את 2 סוגי הבשר יחד עם פטרוזליה קצוצה, חצי כפית מלח, בצל מגורד, פירורי לחם, לעטוף בניילון ניצמד ולתת למאסה לנוח במקרר חצי שעה
  2. בסיר רחב (סוטאז'), נשם 2 כפות שמן קנולה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור לפתיחת הטעמים של התבלינים
  3. נוסיף את עלי המנגולד החתוכים או את התרד בייבי מהשקית, נערבב 2 דקות
  4. נוסיף את כל שאר החומרים, למעט השעועית ונביא לרתיחה
  5. ניצור ממאסת הבשר קציצות ונסדר אותן בתוך הרוטב, מסביב נפזר את השעועית
  6. לבשל על אש בינונית כשעה

איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:

את הקציצות נהפוך לקיפודי קציצות, נוסיף למאסה 1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה – זה במקום השעועית – יהיו לנו קציצות קיפוד ברוטב חמוסטה ומנגולד

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן