קציצות ברוטב חמוסטה
לאמצע השבוע כמתחשק משהוא להכין, המתכון הזהמתאים ביותר
מהיר הכנה והכי חמצמץ וטעים בעולם
חומרים לקציצות:
- חצי קילו הודו טחון
- חצי קילו בקר טחון
- חופן פטרוזליה קצוצה
- 1 בצל מגורד
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- חצי כפית מלח
חומרים לרוטב חמוסטה:
- 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת( סנפרוסט)
- חבילה עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות או תרד בייבי
- 1 בצל חתוך לרצועות דקות
- מיץ מ2 לימונים
- כפית גדושה לימון כבוש
- כפית כורכום
- חצי כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כוס מים
- שמן קנולה
אופן ההכנה:
- בקערה לערבב טוב עם הידיים את 2 סוגי הבשר יחד עם פטרוזליה קצוצה, חצי כפית מלח, בצל מגורד, פירורי לחם, לעטוף בניילון ניצמד ולתת למאסה לנוח במקרר חצי שעה
- בסיר רחב (סוטאז'), נשם 2 כפות שמן קנולה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור לפתיחת הטעמים של התבלינים
- נוסיף את עלי המנגולד החתוכים או את התרד בייבי מהשקית, נערבב 2 דקות
- נוסיף את כל שאר החומרים, למעט השעועית ונביא לרתיחה
- ניצור ממאסת הבשר קציצות ונסדר אותן בתוך הרוטב, מסביב נפזר את השעועית
- לבשל על אש בינונית כשעה
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
את הקציצות נהפוך לקיפודי קציצות, נוסיף למאסה 1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה – זה במקום השעועית – יהיו לנו קציצות קיפוד ברוטב חמוסטה ומנגולד