טוסט בריוש ואגס בנדיקט
אגס בנדיקט נשמע מפחיד, אז פשוט הולכים ומזמינים בבנדיקט ארוחות בוקר – אבל האמת שפשוט להכין בבית.
אמנם צריך להכין את לחם הבריוש מראש, או לחמניות, אבל ברגע שתכינו לבד לא תרצו יותר לקנות.
תכינו כמות של חלת בריוש פעם כחלה ופעם כלחמניות, תקפיאו פרוס, תוציאו ללא חימום ברגע שתרצו להכין.
התוצאה לחלוטין לא תאכזב.
מצורפות כאן 2 אופציות לטופינג לבריוש: תרד או פיטריות
חומרים:
- לרוטב פיטריות
- 1 סלסלת פיטריות
- 1 שמנת מתוקה 10%
- 20 גרם חמאה
אופן הכנה:
-
להקפיץ את הפייטריות החתוכות דק בחמאה כ3 דקות
-
להוסיף שמנת מתוקה ותיבול ( מלח, פלפל, טיפה אגוז מוסקט אם אתם אוהבים)
-
לבשל יחד 5 דקות על אש קטנה עד להסמכה
לרוטב תרד:
-
4 עיגולי תרד קפוא
-
1 שמנת מתוקה 10%
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
-
להקפיץ את התרד במחבת עם שמן זית עד שיפשיר
-
להוסיף שמנת מתוקה ותיבול( מלח, פלפל, טיפה אגוז מוסקט אם אתם אוהבים)
-
לבשל יחד 5 דקות על אש קטנה עד להסמכה
-
לתיבול 2 הרטבים, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/4 כפות אגוז מוסקט מגורר
אגס בנדיקט:
-
להכין סיר עם מים שחומם מראש עם 1 כף חומץ
-
את הביצה נשים במסננת קטנה ונכניס למים, כך שהחלבון לא יברח לצדדים
-
ולאט לאט נוריד אותה ותוך המים.
-
זמן הבישול לא יותר מדקה, המטרה שהחלמון יהיה עדיין נוזלי
נרכיב את המנה:
טוסט בריוש,
מעליו רוטב פייטריות או תרד
מעל את ביצת האגס בנדיט
– בתאבון –
בסיסי – חלת בריוש מטריפהלחצו כאן וצפו בגרסת ה-"בסיסי" של צירוף המתכונים