בקר עם גזר בייבי
חגים, סתיו, חורף כל מעמד שכזה מחייב אוכל חורפי יותר, מנחם יותר
מבחינתי בשר בבישול ארוך שאת רובו אני עושה בתנור זה בדיוק הסמפטום
חומרים:
- 1 קילו בקר כתף או פילה מדומה, אני תמיד מעדיפה טרי
- 1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות
- 1 כרשה חתוכה לחתיכות גדולות
- 2 חבילות גזר גמדי
- פטרוזליה\ כוסברה – חצי חבילה מכל אחד, להשאיר שלם
- 2 ראשי שום חתוכים באמצע
- מלח, פלפל
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כפית כמון
- כפית זרעי חרדל מרוסקים
אופן ההכנה:
- להמליח את הבשר ולסגור טוב בסיר שטוח הכל הצדדים, להניח בצד
- באותו הסיר לטגן עד הזבה את הבצל והכרשה
- להוסיף גזר בייבי ולערבב כ 2 דקות
- להוסיף פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כמון ולערבב עם הירקות ( לאחר רתיחת הנוזלים נבדוק שוב אם מספיק מלוח או שצריך להוסיף עוד – כי מלח תמיד ניתן להויף אבל אי אשפר להוריד)
- להחזיר את הבקר לסיר ולתבל גם אותו קלות בתבלינים
- להוסיף 3 כוסות מים ואת הפטרוזליה והכוסברה לשם שלם בצד
- כנ"ל לגבי ראשי השום החתוכים
- להביא לרתיחה, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור על חום 160 מעלות כ 3 שעות
- לקרר לילה את הבשר לפני חתוך לפרוסות
- לחמם הכל יחד ולהגיש עם אורז לבן
איך נשדרג מבסיס לעסיסי:
נחליף את מחצית הגזרים בירקות שורש שונים – ארטישוק ירושלמי וסלק – נחליף חלק מהנוזלים בחצי כוס יין אדום, נקבל תבשיל קדרה ביין עם ירקות שושר מהממים
תרצו עוד מתכונים דומים?
https://www.basetotaste.co.il/beef-casserole-cooking/