בקר עם גזר בייבי

גוש בקר בבישול ארוך מתפרק ונימוח - יש מפנק מזה?

בקר עם גזר בייבי

חגים, סתיו, חורף כל מעמד שכזה  מחייב אוכל חורפי יותר, מנחם יותר
מבחינתי בשר בבישול ארוך שאת רובו אני עושה בתנור זה בדיוק הסמפטום
חומרים:
  • 1 קילו בקר כתף או פילה מדומה, אני תמיד מעדיפה טרי
  • 1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות
  • 1 כרשה חתוכה לחתיכות גדולות
  • 2 חבילות גזר גמדי
  • פטרוזליה\ כוסברה – חצי חבילה מכל אחד, להשאיר שלם
  • 2 ראשי שום חתוכים באמצע
  • מלח, פלפל
  •  כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית זרעי חרדל מרוסקים
אופן ההכנה:
  1. להמליח את הבשר ולסגור טוב בסיר שטוח הכל הצדדים, להניח בצד
  2. באותו הסיר לטגן עד הזבה את הבצל והכרשה
  3. להוסיף גזר בייבי ולערבב כ 2 דקות
  4. להוסיף  פפריקה מתוקה, כפית  מלח, כפית פלפל שחור, כפית כמון ולערבב עם הירקות ( לאחר רתיחת הנוזלים נבדוק שוב אם מספיק מלוח או שצריך להוסיף עוד – כי מלח תמיד ניתן להויף אבל אי אשפר להוריד)
  5. להחזיר את הבקר לסיר ולתבל גם אותו קלות בתבלינים
  6. להוסיף 3 כוסות מים ואת הפטרוזליה והכוסברה לשם שלם בצד
  7. כנ"ל לגבי ראשי השום החתוכים
  8. להביא לרתיחה, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור על חום 160 מעלות כ 3 שעות
  9. לקרר לילה את הבשר לפני חתוך לפרוסות
  10. לחמם הכל יחד ולהגיש עם אורז לבן
איך נשדרג מבסיס לעסיסי:

נחליף את מחצית הגזרים בירקות שורש שונים – ארטישוק ירושלמי וסלק – נחליף חלק מהנוזלים בחצי כוס יין אדום, נקבל תבשיל קדרה ביין עם ירקות שושר מהממים

תרצו עוד מתכונים דומים?

https://www.basetotaste.co.il/beef-casserole-cooking/

 

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן