עוגת שזיפים ושטרוייזל ב5 דקות
חומרים:
- 2 ביצים
- 100 גרם חמיאה רכה
- 1 כוס סוכר דמררה + כף לפיזור על הפירות
- גרדה מלימון 1
- קצת תמצית וניל
- 2 כוסות קמח תופח
- ½ כוס קמח שקדים
- 5-6 שזיפים חתוכים לקוביות ( אשפר כל פרי אחר במקום)
- 1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
לשטרוייזל:
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות מים קרים
אופן ההכנה:
- בקערה לערבב את החמאה הסוכר לאיחוד
- להוסיף את הביצים אחת אחת עד איחוד המאסה
- להוסיף את גרדת הלימון, וניל, שמנת וקמחים ולערבב יחד
- לשטח בתבנית בגודל 20\30
- לפזר מעל את הפירות וכף סוכר
- מעל לפורר את השטרוייזל – בקערה ללוש בידיים את כל חומרי השטרוייזל לקבלת פירורים גדולים
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ40-45 דקות עד הזהבה