מי לא אוהב תפוחי אדמה?
בכל צורה שלא נכין אותם הם טעימים, רכים ומתווספים כתוספת למנה העיקרית, לכן קבלו כאן כמה אופציות זריזות וטעימות
- מצרכים:
2 חבילות של תפוחי אדמה קטנים, שטופים ונקיים
שמן זית
4 גבעולים עלי תימין
2 גבעולים רוזמרין
1 כפית גדושה מלח גם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- נערבב את תפוחי האדמה עם השמן הזית והתבלינים.
- נמרח את עלי התבלין בשמן זית ונניח אותם מפוזרים על תפוחי האדמה,שמן הזית על העלים מונע מהם להישרף ופותח את הטעמים שלהם בתנור
- נאפה כשעה בתנור עד שננעץ מזלג בתפוח האדמה והם יהיו רכים, על מנת לקצר את התהליך אפשר לבשל את תפוחי האדמה כרבע שעה ורק אז לתבל ולהכניס לתנור ( ללא המים כמובן)
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
-
בנוסף לתפוחי האדמה נוסיף גם ירקות שורש.
-
את כל תערובת הירקות בתנור על חום נמוך כ3 שעות – יוצא כמו חמין ירקות מדהים, טעים ובריא.