שבלולי פילו במילוי ריקוטה ותרד ועוד להכנה במחבת הייתם מאמינים
אשכרה כמה דקות ויש לכם תענוג אמיתי לאירוח החג
חומרים:
- 6 עלי פילו
- 50 גרם חמאה רכה
- עלי תרד חלוט בשמן זית , מלח ופלפל במחבת ( אפשר גם להשתמש במדליוני תרד קפואים)
- גבינת ריקוטה פרסקה
- 50 גרם פרמזן
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- התרד כבר חלוט ומתקרר, שימו לב לא במים, רק במחבת עם שמן זית ממש לכמה דקות
- עלה פילו מרוח בחמאה
- גבינת הריקוטה הפרסקה מעורבבת עם פרמזן, מלח פלפל ואגוז מוסקט – לפי הטעם האישי שלכם.
- עם האגוז מוסקט תזהרו זה טעם מאוד דומיננטי.
- לסדר שורה של גבינה בתחתית העלה ולידו תרד חלוט
- לגלג לגליל ואז לגלגל סיביב עצמו – כך שיהיה לנו שבלול, את החלק הסופי שנשאר נכניס מתחת לשבלול ( הצו'פציק) שלא יצא ויפתח
- על מחבת טיפה שמן זית או חמאה , אפשר לרסס ולשזף את השבלול משני צדדיו, בחום נמוך שלא ישרף ויהיה מוכן גם בפנים
- להגשה עם שמנת חמוצה
שמנת חמוצה עם: עירית או שמיר, או טוביקו
איך משדרגים לעסיסי:
נמלא בשר טחון עם צנוברים ופטרוזליה קצוצה
נמלא בחציל קלוי על האש מפורק יחד עם גבינת פטה
תפוחי עץ חתוכים קטן ללא הקליפה מקורמלים במחבת עם חמאה וסוכר חום וגרדת לימון