לחם קופים, למה קוראים לו ככה, אין לי מושג אולי בגלל שכל אחד בוצע לעצמו כדור קינמוני נימוח
חומרים:
- 350 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- ½ מיכל שמנת לבישול 10%
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
לציפוי:
- 100 גרם חמאה מומסת
- 4 כפות סוכר חום
- ½ כפית קינמון
- ½ כוס אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה:
- במקסר לערבב את הקמח עם השמרים
- להוסיף סוכר ומלח
- להוסיף תוך כדי ערבוב איטי את הביצה, השמנת המתוקה והחמאה הרכה
- בבצק צריך להתאסף כולו סבביב המלוש, אם הוא יבש מידי יש להוסיף עוד ¼ כוס מים, זה משתנה בהתאם לקמח ולמזג האויר.
- ניתן להחליך קמחים גם בקמח מלא עד מחצית מכמות הקמח
- להגביר את מהירות הלישה וללוש יחד במקסר עוד 8 דקות, לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
- לקרוץ כדורים קטנים ולגלג כל כדור בחמאה המומסת ובתערובת סוכר, קינמון ואגוזים,
- לסדר את הכדורים אחד מעל השני בתבנית אפיה גבוהה.
- להתפיח שוב כ20 דקות.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 עלות כ25 קדקות, לצנן ולהפוך מהתבנית.