שבלולי פילו במילוי תפוחי עץ מקורמלים ולימון
חומרים:
- 6 עלי פילו
- 50 גרם חמאה רכה
- 3 תפוחי עץ סמיט חמוצים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות ( אני השתמשתי במה שהיה בבית)
- גרדת לימון +מיץ מחצי לימון
- 2\1 כוס סוכר דמררה ( אך גם לבן אפשר)
אופן ההכנה:
- תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, הסיר עם הסוכר, גרדת הלימון ומיץ הלימון – לבשל יחד כ10 דקות עד שמתרכך – הסוכר נותן לתפוחים צבע טיפה ענברי
- נצנן ונניח בצד – אי אפשר למלא את הפילו בתפוחים חמים, כי אנחנו משתמשים רק בעלה 1 והוא דק מאוד
- עלה פילו 1 מרוח בחמאה, לסדר שורה של פתוחים בעובי 1 ס"מ. לא יותר כי אל תשכחו שאנחנו מגלגלים את זה לשבלול.
- נגלגל ונעטוף את התפוחים לנחש וממנו ניצור שבלול( את הקצה נכניס מתחת לשבלול שלא יפתח), לא להלחץ עם טיפה נסדק בזמן הגלגלול, זה רק משפר את הטעם כשקצת סוכר נוזל החוצה
- נצלה במחבת עם חמאה עד הזהבה על אש בינונית שלא ישרף, הרי התפוחים כבר מוכנים ונשאר רק לצלות את הבצק
- נגיש עם קצפת, ריבה, גלידה או סתם אבקת סוכר
איך משדרגים לעסיסי:
- בשר עגל עם צנוברים או בשר כבש
- חצילים מטוגנים עם גבינת פטה
- שבלול ריקוטה תרד