עוף בזיתים ןפיטריות, מעדן ממש.
הטעם החמצמץ מגיע מהזיתים, זה אחד האהובים עלי, אפשר להשתמש בכל סוגי הזיתים רק ללא חרצנים
חומרים:
- 6-8 כרעי עוף
- ½ כוס זייתים ירוקים מגולענים
- 2 כפות טפנד זייתים
- 1 סלסת פטריות שפמפניון קטנות
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- לטגן בשמן את חלקרי העוף להזהבה ולם בצד
- באותו סיר שטוח לטגן בצל עד השחמה ולהוסיף את פרוסות השום
- להוסיף את כל שאר הרכיבים ו2 כוסות מים ( הנוזל צריך לכסות כמעט את כל חלקי העוף, אם צריך ניתן להוסיף עוד מים) ולהביא כולל חלקי העוף
- להנמיך את האש ולבשל על חום נמוך כשעה וחצי
- להגיש עם אורז לבן או קוסקוס
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
סופריטו עוף זייתים ופיטריות – נוסיף לטעם 2 כפות לימון כבוש ו1 כף עריסה מוכנה, תפוחי אדמה מטוגנים – לבשל יחד בתנור כשעה וחצי על חום נמוך