אכלנו מסאחן במסעדה בעיר התחתית בחיפה, הסומק ושאר המצרכים האפויים בתנור עושים טעם נפלא למנה,
הכי כיף זה כמה היא קלה. כמובן שניתן להכין את הפיתה לבד
חומרים:
פיתה עירקית מרוחה בשמן זית
¼ קילו פרגית חתוכה לקוביות
2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות
2 כפיות סומאק
מלח, פלפל שחור,
½ כפית פפריקה מתוקה
צנוברים ושבבי שקדים לקישוט
אופן ההכנה:
במחבת עם שמן לטגן קלות את הבצלים עד שקיפות
להוסיף את הפרגית והתבלינים ולבשלש חצי בישול, כ5 דקות עד לשיני צבע הבשר בלבד 0 השאר יאשה באפיה
בתבנית ען נייר אפיה לשם את הפיתה העירקית ומעליה את הפרגית והבצלים,
לפזר מעל בנדיבות צנוברים ושבבי שקדים ולאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עחצי שעה
להגיש עם טחינה מעל או בצד.
מעדן!