שומשומיות פריכות
בבית של אמא שלי היו כמעט תמיד כאילו,
אפשר לומר שהמתכון הוא די נוסטלגי אבל הוא תמיד טעים
חומרים:
- 100 גרם חמאה או כוס שמן
- 1 כוס שומשום כ 200 גרם
- 1.5 כוס קמח לבן
- ½ כפית אבקת אפיה
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר דמררה
אופן ההכנה:
- ללוש הכל יחד במקסר
- לרדד בין 2 ניירות אפיה לעבי ½ ס"מ
- לצנן טיפה במקרר
- לאפות כ 15 דקות על חום 180 מעלות עד הזהבה
- לחתוך לריבועים מיד כשיוצא מהתנור
- אם חלקי האמצע לא מספיק ריספיים הכניסו לאחר חיתוך לעוד 5 דקות בתנור ליבוש