עוגיות צאנקים של שוקולד
מתכון כיפי של עוגיות שוקולד צ'יפ שיעיפו לכם את הבית בריח האפיה שלהם
מצרכים:
-
200 גרם חמאה בטמפ החדר
-
כוס סוכר דמררה אבל אפשר תמיד גם סוכר לבן או חצי חצי
-
2 כוסות קמח לבן רגיל
-
1 כוס שיבולת שועל
-
2 ביצים
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח
-
1 חבילה שוקולד מריר או חלב – 100 גרם
-
1 חבילה שוקולד לבן
אופן ההכנה:
-
במיקסר עם וו גיטרה נערבב את החמאה הרכה עם הסוכר עד לחיבור מלא, ממש כמה דקות זה לוקח
-
נוסיף את הביצים אחת ניתן לה להתערבב בבלילה ואז נוסיף את השנייה
-
נוסיף את כל החומרים למעט השוקולד
-
את השוקולד נקצוץ בסכין בחתיכות ( צ'אנקים) בגודל 1 ס"מ
-
ונוסיף 3/4 מהשוקולד הקצוץ לבלילה – את החתיכות הגדולות נשמור בקערית בצד
-
נסדר עוגיות בעזרת כפית רטובה במרחק 3 ס"מ בין אחת לשנייה, כי העוגייה מתרחבת באפיה
-
נסדר על כל עוגייה עוד צ'אקים של שוקולד שחור ולבן
-
נאפה על חום 160 כ15 דקות עד הזהבה
-
נקרר ונטרוף
-
לשמור בכלי אטום עד שבוע אם יחזיק מעמד
איך משדרגים לעסיסי:
-
נוסיף אגוזי פקאן
-
נוסיף תמרים קצצים – זה נותן טעם של טופי, או נוסיף לבלילה מעוכים
-
נהפוך את העוגייה לחמאת בוטנים.
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:
- עוגיות חמאת בוטנים ואגוזי מקדמיה