מרק אפונה סמיך, חם וממלא, הוא אופציה נפלאה כתחליף לארוחה.
גרסת מרק האפונה בבישול איטי, מביאה תוצאה נפלאה ומרקם קטיפתי גם ללא שימוש בבלנדר מוט
חומרים:
-
1/2 קילו אפונה יבשה
-
1 בצל חתוך לקוביות
-
גזר מגורר
-
קישוא מגורר
-
כמה גבעולי תימין
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה מבושלת ומעוכה לפירה
-
מלח, פלפל
-
1 כפית חוויג' מרק
אופן ההכנה:
-
לטגן קוביות בצל עד הזהבה
-
להוסיף הגזר והקישוא וכמה ענפי תימין
-
להוסיף את האפונה היבשה ולערבב כ 5 דקות
-
להוסיף 2 ליטר מים כפית מלח ו 1/2 כפית פלפל שחור וחוויג'
-
להרתיח ולהוריד את האש לנמוכה ולבשל עוד כשעה, עד שהאפונה הופכת למחית
-
על מנת לשמור על הצבע הירוק העז של האפונה( ובאפונה יבשה הצבע יותר עכור) – נוסיף מחית מאפונה קפואה שבישלנו
-
לבדוק את התיבול ולאכול עם קרוטונים ( גם את אילו אני תמיד מעדיפה לעשות לבד)
-
אפשר להשרות את האפונה היבשה יום קודם במים ואז מתקצר זמן הבישול