מרק אפונה

מרק אפונה מחיתי מחמם וטעים לימים החורף

מרק אפונה סמיך, חם וממלא, הוא אופציה נפלאה כתחליף לארוחה.
גרסת מרק האפונה בבישול איטי, מביאה תוצאה נפלאה ומרקם קטיפתי גם ללא שימוש בבלנדר מוט
חומרים:
  • 1/2 קילו אפונה יבשה
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • גזר מגורר
  • קישוא מגורר
  •  כמה גבעולי תימין
  • 1 כוס אפונה ירוקה קפואה מבושלת ומעוכה לפירה
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית חוויג' מרק
אופן ההכנה:
  1. לטגן קוביות בצל עד הזהבה
  2. להוסיף הגזר והקישוא וכמה ענפי תימין
  3. להוסיף את האפונה היבשה ולערבב כ 5 דקות
  4. להוסיף 2 ליטר מים כפית מלח ו 1/2 כפית פלפל שחור וחוויג'
  5. להרתיח ולהוריד את האש לנמוכה ולבשל עוד כשעה, עד שהאפונה הופכת למחית
  6. על מנת לשמור על הצבע הירוק העז של האפונה( ובאפונה יבשה הצבע יותר עכור) – נוסיף מחית מאפונה קפואה שבישלנו
  7. לבדוק את התיבול ולאכול עם קרוטונים ( גם את אילו אני תמיד מעדיפה לעשות לבד)
  8. אפשר להשרות את האפונה  היבשה יום קודם במים ואז מתקצר זמן הבישול

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן