קאפקייק עוקץ הדבורה עברתי כמעט את כל המתכונים הקיימים באינטרנט למתכון לעוקץ הדבורה, חפרתי ניסיתי כמה מהם ובסוף גיבבתי את המתכון הזה שהוא טעים במיוחד.
חשוב לציין כי אני מעדיפה עוגות קטנות או אישיות, כך יותר כיף להגיש, אז קבלו את הגרסה שלי לקאפקייק עוקץ הדבורה.
-
חומרים:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר דמררה
- 1 ביצה בינונית
- 50 גרם חמאה
- חצי כוס ( כזו של קפה שחור) חלב
- תמצית וניל
- קורט מלח
-
לציפוי:
- 2 כפות דבש
- ¼ כוס סוכר דמררה
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמנת מתוקה
- כוס שבבי שקדים לבנים
-
לקרם:
- 1 קופסא מסקרפונה וניל( של גד), או מסקרפונה רגיל ומחית וניל, אבל למי שאין גם תמצית וניל זה טוב
- 1 שמנת מתוקה
- 3 כפות דבש
- 1 כף פודינג אינסטנט וניל
-
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר לשם את הקמח, השמרים, הסוכר ולערבב קלות
- להוסיף חמאה מומסת, חלב, תמצית וניל, ביצה וקורט מלח, ללוש המקסר במהירות בינונית גבוהה כ 8 דקות, לכסות בניילון נצמד ולתת לבצק להכפיל את ניפחו- הבצק יוצא דביק, לא להבהל
- נכין את ציפוי השקדים, בסיר קטן נשים את החמאה, הדבש, השמנת המתוקה וניביא לרתיחה על אש בינונית
- נוסיף שבבי שקדים ונשים בצד לקירור
- קרם מסקרפונה וניל – במיקסר נכניס את גבינת המסקרפונה וניל, שמנת מתוקה, דבש ופודינג אינסטנט, נקציב עד לקבלת קם נפחי ויציב, נשים בשקית זילוף עם צנטר איזה שתבחרו.
- הרכבת הקאפקייק – לאחר קירור, נחתוך את ראשו כ1/4 מגבה הקאפקייק, נזלף את קרם המסקרפונה ונכסה בחלק שחתכנו ונגיש עם זילופי דבש מעל