תבשיל בקר בקדרה – בישול ארוך
אוכל מנחם בבשול ארוך הוא טעים, מחמם את הלב והבטן גם יחד
עוד מעט יגיע הסתיו ואיתו החשק לאוכל כזה בבישול ארוך – אני מכינה אותכם מראש שתהיו מצויידים במתכונים מתאימים
- חומרים:
- 700 גרם בשר בקר כתף, או כל סוג אחר שיש בו קצת שומן
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 כרשה חתוכה לטבעות
- 4 ענפי תימין
- 5 שיני שום שלמות
- 1 בקבוק פאסטה( מיץ עגבניות חלק)
- 1/2 בקבוק פאסטה רק מלא במים
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית מלח גם
- 1 כפית פלפל שחור
- שקית תפוחי אדמה קטנים, או סתם חתוכים עם הקליפה
- אופן ההכנה:
- לסיר גדול שיכול להכנס לתנור לחמם טיפה שמן קנולה
- לתבל את הבשר במלח ולפלפל מכל צדדיו ולסגור אותו בסיר עד שינוי הצבע – לשם בצד
- להמשיך לטגן באתו הסיר את הבצל, הכשה ושיני השום עד השחמה
- להוסיף את הגזר וחזרה את הבשר
- לתבל בשאר התבלינים כולל התימין , הפאסטה ותפוחי האדמה
- למלא בקבוק נוסף של הפאסטה במים ולהרתיח.
- לכסות הנייר כסף ולהכניס לתנור ל 2 שעתיים על חום 150 מעלות
להגיש לאנשים רעבים במיוחד עם לחם טרי טרי
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:
- להחליף את המים ב2 כוסות יין אדום ויהיה בשר ביין ( לא לוותר על הפאסטה כמובן)
- או להחליף את הפאסטה בבירה כהה ויהיה בשר בבישול ארוך בבירה( לא להוריד את המים כמובן)