ריגוטיני פטריות ושמנת
פסטה, טעימה לכולם, משביעה ויכולה ללבוש כל מיני צורות, צבעים וטעמים – בגלל זה היא כל כך פופולרית.
המתכון הזה פשוט טעים.
חומרים:
-
חבילת ריגוטיני
-
2 סלסלות פיטריות – עדיף מ2 סוגים שונים חתוכות גס
-
1 בצל לבן חתוך לקוביות
-
1 מיכל שמנת 15%
-
1 כוס חלב
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות שמן זית
-
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט מגורר
-
פרמזן לקישוט
אופן ההכנה:
-
במחבת רחבה נטגן את הבצל בחמאה ושמן זית – באופן הזה החמאה לא נשרפת, עד להשחמה
-
נוסיף את חתיכות הפיטריות החתוכות גס ונטגן קלות עם הבצל
-
נוסיף את השמנת, החלב, והתבלינים ונביא לכמעט רתיחה
-
בסיר נפרד נבשל את הריגוטיני במים מורתחים עם כף מלח – 8 דקות, או מה שכתוב על האריזה
-
נוסיף 1/2 כוס ממי הבישול לרוטב ואת הפסטה
-
נגיש עם פרמזן לקישוט