קציצות פיטריות וקינואה
מנה צמחונית או תוספת, בכל אופן זה טעים וקל להכנה
חומרים:
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- סלסת פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 כוס קינואה מבושלת
- מלח, פלפל לפי הטעם
- קמצוץ כמון
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח, אפשר כל סוג של קמח, גם ללא גלוטן
- 1/2 כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
- נטגן את הבצל עד הזהבה ונוסיף את הפטריות לטיגון ל5 דקות
- נעביר את הפטריות והבצל לבלנדר לטחינה, למי שאין אפשר גם קיצוץ ידני הכי דק שיש
- בקערה נשים את הקינואה המבושלת, הפיטריות הטחונות, ביצה, קמח, סודה לשתיה ותיבול, נערבב יחד
- אם הבלילה נוזלית מדי נוסיף עוד טיפה קמח.
- ניצור כדורים מהבלילה ונמעך אותם טיפה
- לטגן בשמן עד הזהבה מכל צד
- להגיש עם שמנת חמוצה בצד
אפשר לרסס שמן מעל ולהכניס לתנוא לאפיה על נייר, בחום 190 מעלות כ15 דקות מכל צד
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
-
נחליף את הפטריות בהרבה עשבי תיבול כמו פטרוזילה וכוסברה אפילו נענע קצוצים דק והיו לנו קציצות ירוקות, נגיש עם טחינה ליד
-
נוסיף לפטריות אגוזי מלך טחונים , טיפה אגוז סוסקט במקום הכמון