לחם ארטיזן ללא לישה

לחם ארטיזן ללא לישה
לחם ארטיזן
לחם ארטיזן ללא לישה, מתכון מקורי של  ישראל אהרוני, נאפה בסיר יצוק כבד ויוצא סופר פצצה
 חומרים:
  • 600 גרם קמח לחם
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 כפיות מלח
  • 2.25 כוסות מים חמימים

תוספות:

  •  2 כפות זרעי פשתן
  • ½ כוס  אגוזי מלח קצוצים
  • שום קונפי
  •  רוזמרין
  •  טימין
  •  זיתים שחורים חתוכים
  •  עגבניות מיובשות חתוכות
אופן ההכנה:
  1.  בקערה מערבבים את כל החומרים למעט המלח ( אותו מוסיפים בסוף)
  2.  מוסיפים את התוספות שתאהבו, תבחרו מה טעים לכם לא את הכל יחד כמובן מתקבל בצק דביק כשכל הקמח נטמע במאסה
  3.  לפזר קמח מעל ולכסות בניילון נצמד
  4.  להתפחה של 2-3 שעות או לילה במקרר
  5. מחממים את הסיר בתנור חצי שעה פני האפיה על חום 220 מעלות
  6.  להעביר את המאסה בזהירות לנייר אפיה מקומח היטב, שמים קערה מעל לכסות ונותנים לו לתפוח עוד חצי שעה
  7.  להעביר את הלחם על ניר האפיה, בזהירות  לתוך הסיר המחומם ולזרות מעל שומשום, קמח, פרג מה שאוהבים
  8.  לסגור את הסיר
  9.  לאפות חצי שעה על חום 220 מעלות
  10.  לפתוח את הסיר ולאפות חצי שעה נוספת על חום 200 מעלות
  11.  מצננים את הלחם טוב טוב על רשת לפני שחותכים
 בתאבון

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן