לחם ארטיזן ללא לישה, מתכון מקורי של ישראל אהרוני, נאפה בסיר יצוק כבד ויוצא סופר פצצה
חומרים:
- 600 גרם קמח לחם
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות סוכר חום
- 2 כפיות מלח
- 2.25 כוסות מים חמימים
תוספות:
- 2 כפות זרעי פשתן
- ½ כוס אגוזי מלח קצוצים
- שום קונפי
- רוזמרין
- טימין
- זיתים שחורים חתוכים
- עגבניות מיובשות חתוכות
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל החומרים למעט המלח ( אותו מוסיפים בסוף)
- מוסיפים את התוספות שתאהבו, תבחרו מה טעים לכם לא את הכל יחד כמובן מתקבל בצק דביק כשכל הקמח נטמע במאסה
- לפזר קמח מעל ולכסות בניילון נצמד
- להתפחה של 2-3 שעות או לילה במקרר
- מחממים את הסיר בתנור חצי שעה פני האפיה על חום 220 מעלות
- להעביר את המאסה בזהירות לנייר אפיה מקומח היטב, שמים קערה מעל לכסות ונותנים לו לתפוח עוד חצי שעה
- להעביר את הלחם על ניר האפיה, בזהירות לתוך הסיר המחומם ולזרות מעל שומשום, קמח, פרג מה שאוהבים
- לסגור את הסיר
- לאפות חצי שעה על חום 220 מעלות
- לפתוח את הסיר ולאפות חצי שעה נוספת על חום 200 מעלות
- מצננים את הלחם טוב טוב על רשת לפני שחותכים