קינוח שכבות חלומי זה לא סתם אמירה כשתאכלו ממנו תבינו בדיוק על מה אני מדברת, זה פשוט חלוםםםםם 🙂
עוגת שכבות חלומית, מורכבת מכמה שכבות וצריך קצת סבלנות.
חלק מהשכבות צריכות להיות מוכנות מראש לפני שלב ההרכבה, התוצאה הסופית תהיה מהממת ולא תצטערו על שהתאמצתם
חומרים והכנת הדקואז:
- 5 חלבונים
- 50 גרם סוכר
- קורט מלח
- 200 גרם אגוזי לוז גרוסים
- 200 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- להקציף את החלבונים וכאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף, את הסוכר להקצפה מלאה של המרנג
- להוסיף את אבקת הסוכר, המלח והאגוזים המרוסקים ולערבב קלות בתנועות עטיפה עם מרית.
חומרים והכנת שטרוייזל קקאו:
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 170 גרם קמח
- 30 גרם קקאו
אופן ההכנה:
- לערבב במעבד מזון כל כל החומרים יחד לקבלת גושי בצק קטנים
- לשטח את המרנג כל נייר אפיה בגודל שיהיה ניתן לקרוץ את הרינגים בהם נכין את שאר העוגה
- לפזר עליהם את גושי השטרוייזל
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15-20 דקות ולצנן
חומרים והכנת קרם השוקולד:
- 3 חלמונים
- 50 גרם סוכר
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 400 גרם שוקולד
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף בהיר
- מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים את החלמון המוקצף לתוכה אחר הרתיחה
- שופכים על השוקולד ומערבבים עם בלנדר מוט
הכנת וחומרים לקריספ:
- 300 גרם קרם נוגט ( אפשר שוקולד נוטלה)
- 80 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם קורונפלקס גרוס או פייטה
אופן ההכנה:
- להמיס את השוקולד עם הנוגט ולערבב עם הפייטה
- לשטח מהודק ברינג איתו נכין את העוגה ולהקפיא טוב
להכנת קציפת השוקולד:
- 60 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- להרתיח את השמנת המתוקה ולשפוך על השוקולד ליצירת גנש
- לצנן טוב טוב במקרר עד להתגבשות קלה
- להקציף קלות במיקסר
- ניתן להוסיף שמנת מתוקה על מנת ליצור קרם קליל יותר
להרכבת על העוגה
- שכבה ראשונה קורצים מהדקואז
- מסדרים ברינג שקף מסביב על מנת שיהיה קל לחלץ את העוגה
- מעל שיכבה דקה של קרם שוקולד
- מעליה את שיכבת הקריספ הקפואה
- מעל את כל יתרת קרה השוקולד
- להקפיא את העוגה
- לשחררה מהרינג ולהמתין טיפה שיהיה ניתן לחתוך
- לקשט בקציפת השוקולד, מעל ניתן להוסיף אגוזים מקורמלים, ברסט מקורמל וכו…