קינוח שכבות חלומי

עוגת שכבות מהחלומות
עוגת שכבות חלומית
קינוח שכבות חלומי זה לא סתם אמירה כשתאכלו ממנו תבינו בדיוק על מה אני מדברת, זה פשוט חלוםםםםם 🙂
עוגת שכבות חלומית, מורכבת מכמה שכבות וצריך קצת סבלנות.
חלק מהשכבות צריכות להיות מוכנות מראש לפני שלב ההרכבה, התוצאה הסופית תהיה מהממת ולא תצטערו על שהתאמצתם
 חומרים והכנת  הדקואז:
  • 5 חלבונים
  • 50 גרם סוכר
  •  קורט מלח
  • 200 גרם אגוזי לוז גרוסים
  • 200 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  1. להקציף את החלבונים וכאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף, את הסוכר להקצפה מלאה של המרנג
  2. להוסיף את אבקת הסוכר, המלח והאגוזים המרוסקים ולערבב קלות בתנועות עטיפה עם מרית.
חומרים והכנת שטרוייזל קקאו:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 170 גרם קמח
  • 30 גרם קקאו
אופן ההכנה:
  1. לערבב במעבד מזון כל כל החומרים יחד לקבלת גושי בצק קטנים
  2.  לשטח את המרנג כל נייר אפיה בגודל שיהיה ניתן לקרוץ את הרינגים בהם נכין את שאר העוגה
  3.  לפזר עליהם את גושי השטרוייזל
  4.  לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15-20 דקות ולצנן
חומרים והכנת קרם השוקולד:
  • 3 חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקצף בהיר
  2. מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים את החלמון המוקצף לתוכה אחר הרתיחה
  3. שופכים על השוקולד ומערבבים עם בלנדר מוט
הכנת וחומרים לקריספ:
  • 300 גרם קרם נוגט ( אפשר שוקולד נוטלה)
  • 80 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם קורונפלקס גרוס או פייטה
אופן ההכנה:
  1. להמיס את השוקולד עם הנוגט ולערבב עם הפייטה
  2.  לשטח מהודק ברינג איתו נכין את העוגה ולהקפיא טוב
להכנת קציפת השוקולד:
  • 60 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
  1.  להרתיח את השמנת המתוקה ולשפוך על השוקולד ליצירת גנש
  2.  לצנן טוב טוב במקרר עד להתגבשות קלה
  3.  להקציף קלות במיקסר
  4. ניתן להוסיף שמנת מתוקה על מנת ליצור קרם קליל יותר
להרכבת על העוגה
  •  שכבה ראשונה קורצים מהדקואז
  •  מסדרים ברינג שקף מסביב על מנת שיהיה קל לחלץ את העוגה
  • מעל שיכבה דקה של קרם שוקולד
  •  מעליה את שיכבת הקריספ הקפואה
  • מעל את כל יתרת קרה השוקולד
  •  להקפיא את העוגה
  • לשחררה מהרינג ולהמתין טיפה שיהיה ניתן לחתוך
  • לקשט בקציפת השוקולד, מעל ניתן להוסיף אגוזים מקורמלים, ברסט מקורמל וכו…

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן