מרק תפוחי אדמה חלבי בהשראת טלי כהן סטרלינג בעלת דף הפייסבוק "לבשל מהמטבח של מומי באהבה" היא פתחה את דף הפייסבוק לזכר בעלה ואני מאוד מעריכה אותה ואת מה שהיא יוצרת. המתכון המקורי של טלי הוא בשרי ואני הפכתי את המתכון להיות חלבי ויצא מ ע ו ל ה.
חומרים:
- 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- ¼ כרשה חתוכה לטבעות
- 3-4 שיני שום שלמות
- 2 כפות שמן זית
- כף חמאה
- 2 ענפי טימין
- 2 עלי מרווה
- ½ כוס שמנת מתוקה ( אפשר 10%)
- 3 כוסות מים
- מלח, פלפל לתיבול
אופן ההכנה:
- לטגן בשמן זית וחמאה את הבצל, כרשה ושום למצב שקיפות בלבד
- להוסיף תפוחי אדמה, טימין, מרווה מלח ופלפל לערבב כ 2 דקות
- להוסיף מים ושמנת מתוקה ולבשל כחצי שעה עד לריכוך תפוחי האדמה
- להוציא את ענפי הטימין ועלי המרווה ולטחון הכל בבלנדר מוט
- לבדוק תיבול