ריבועי לינצר וינאי קלאסי, פשוט טעמים של זיכרון מהמם מאוסטריה
חומרים:
- 200 גרם חמאה קוביות
- 300 גרם קמח
- 130 גרם סוכר דמררה
- כוס שקדים טחונים( אני ערבבתי שקדים טחונים עם פקאן טחון)
- ½ כפית קנמון ½ כפית אבקת אפיה
- 1 ביצה
- ¼ כוס חלב
- ריבה אדומה
אופן ההכנה:
- במעבד מזון להכין בצק פריך – חימאה, סוכר, קמחים ואבקות לערבב למצב פירורי
- להוסיף ביצה וחלב ולערבב עד שמתאחד ( לא יתר על המידה)
- 2/3 לשטח בתנית 30/40 הצופה בנייר אפיה
- את הנותר לרדד בין 2 דפי אפיה כ ½ ש"מ עובי
- לצנן הכל במקרר לחצי שעה
- למרוח את הריבה בנדיבות על הבצק
- וחתוך לרצועות את הבצק המרודד ולסדר בשתי וערב על הריבה
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ב25 דקות להזהבה יפה, זה הכי טעים שהבצק קצת אפוי יותר מהרגיל
- לצנן טוב לפני שמוציאים מהתבנית וחותכים לריבועים.
- לפזר אבקת אפיה ולשמור בכלי סגור כ5 ימים