עוגת טופי תמרים עם רוטב קרמל, מתכון מקורי של אפרת ליכטנשטט.
פשוט הייתי חייבת אותו גם בבלוג שלי, יש פה את כל המילים הנכונות ובטוח את הטעם הכי טעים
חומרים:
-
340 גרם תמרים מגולענים
-
530 מ"ל מים
-
½1 כפיות סודה לשתייה
-
100 גרם חמאה מומסת
-
3/4 גרם סוכר דמררה
-
2 ביצים
-
1.5 גרם קמח
-
¼ כפית מלח
-
½ כפית קינמון
-
½ כוס פקאנים קצוצים גס
לטופי
-
50 גרם קוביולת חמאה
-
1.2 מכל שמנת מתוקה
-
1 כוס סוכר חום
-
2 כפןת דבש, או סוכר אינוורטי
-
2 כפיות תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה
-
את התמרים הקצוציםחתוכים לשים בקערה עם המים החמים במשך כ 20 דקות
לטחון במעבד מזון הכל יחד לעיסה חלקה
-
בערה נוספת לטרוף את החמאה והסוכר עד חיבור ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה עד להטמעה
-
להוסיף את החומרים היבשים והפקאן, לסרוגין עם מאסת התמרים ולערבב יחד
-
לתבנית משומנת היטב, רצוי עם נייר אפיה ולתנור שחומם מראש 1980 מעלות כ40 דקות עד שקיסם יוצא יבש, אבל! לא ליבש יותר מידי
להכין רוטב טופי: בסיר קטן, את כל החומרים יחד ולחמם עד ליצירת רוטב סמיך
-
לשפוך על העוגה החמה,
-
שמרו כ1/3 בצד להגשה עצמה
-
טעים רצח עם גלידה וקצפת