סופגניות בריוש אפויות, בניגוד למטוגנות יש לנו פה בצק בריוש עשיר בחמאה, אפוי בתנור.
אפשר למלאו לפני האפייה בקרם פטיסייר או אחרי האפייה, ניתן לחתוך באמצע ולמלא בקרם קצפת וניל ותותים או כל מה שהדמיון שלכם מראה
חומרים:
- ½ קילו קמח לבן
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כפית מלח
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 10%
אופן ההכנה:
- נכניס למיקסר את הקמח המנופה, נוסיף שמרים ונערבב יחד
- נוסיף סוכר, ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב איטי במיקסר
- נוסיף את החמאה כולה ואת השמנת בזרזיף איטי לערבוב מלא של הבצק ( הבצק טיפה רך ונוזלי)
- נתפיח לילה במקרר, כמובן מכוסה בניילון נצמד
- נוציא מהמקרר וניתן לבצק כחצי שעה בטמפ' החדר
- נכין 12 כדורים שווים ונניח בתבנית להתפחה שניה
- בשלב הזה ניתן לזלף לתוך הכדור קרם פטיסייר שוקולד לבן ואפשר גם אחרי האפייה
- לאחר הסופגניות הכפילו את נפחן, נמרח בביצה ונאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ40 דקות עד הזהבה
- נזגג לאחר האפייה בסירופ סוכר ( 2 כפות סוכר וחצי כוס מים שהורתחו יחד)
קרם פטיסייר שוקולד לבן:
חומרים:
- 2 כוסות חלב + ¾ כוס סוכר להביא לחימום, לא להרתחה
- 3 חלמונים+ 2 כפות קורנפלור שטוחות לערבב יחד
- להוסיף טיפה מהחלב החם להשוואת טמפ'
- לצרף את הביצים הזרם איטי לחלב עדיין על האש ולערבב כל הזמן עד להסמכה
- להוסיף 100 גרם שוקולד לבן ו 25 גרם חמאה לערבב יחד
- לצנן במקרר עם ניילון נצמד צמוד לקרם על מנת שלא ייווצר קרם
- לפני המילוי יש " לאוורר את הקרם על ידי ערבוב במטרפה
איך משדרגים מבסיס לעסיס: