שבלולי פילו במילו בשר וצנוברים, ורסיה לבורקס שאפשר להכין על מחבת
חומרים:
-
6 עלי פילו
-
50 גרם שמן זית
-
200 גרם בשר טחון צלעות או כבש למי שאוהב
-
מלח, פלפל שחון וקורט כמון
-
4\1 כוס צנוברים קלויים על המחבת
-
חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק
-
1 בצל קצוץ דק
אופן ההכנה:
-
נתחיל מלטגן את הבצל במחבת בשמן רגיל על הזהבה
-
נוסיף את הבשר והטחון ונפורר אותו בעזרת כף עץ שיהיה פירורי מאוד עד ששינה את צבעו
-
נוסיף את הצנוברים את התיבול , מלח ופלפל לפי הטעם שלכם, נבשל יחד 2 דקות ונצנן( הכי חשוב למלא את הבצק במילוי קר)
-
עלה פילו 1 מרוח בשמן זית, לסדר שורה של פתוחים בעובי 1 ס"מ. לא יותר כי אל תשכחו שאנחנו מגלגלים את זה לשבלול.
-
נגלגל ונעטוף את הבשר לנחש וממנו ניצור שבלול, את הקצה נכניס מתחת לשבלול שלא יפתח
-
נצלה במחבת עם טיפה שמן זית עד הזהבה מכל עד הזהבה, על אש בינונית. הרי המילוי כבר מבושל ונשאר רק לקלות את הבצק
-
נגיש עם סלט ירקות וטחינה
איך משדרגים לעסיסי:
- חצילים מטוגנים עם גבינת פטה
- שבלול מתוק
- שבלול ריקוטה תרד