עוף ממולא אורז, צימוקים וצנוברים
חומרים:
- 1 עוף שלם בינוני
- 2 כוסות אורז
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- ½ כוס צימוקים בהירים
- ½ כוס צנוברים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- נטגן את הבצל עד הזהבה במחבת רחבה
- נוסיף את הצימוקים והצנוברים לכמה דקות ונצרף את האורז לעוד דקה ערבוב
- נתבל במלח, פלפל, פפריקה ונוסיף 1 כוס מים – לבשל כ2 דקות עד לספיגת המים
- נמלא את העוף בכמות שנכנסת לתוכו, את יתרת האורז נפזר מסביבו בתבנית( בבקשה לא שתוף את העוף, זה רק מפזר את החיידקים בחדר, כל היתר יצלו בתנור) – תאמינו לי כמה אורז שתכינו לא יספיק ככה זה טעים 🙂
- נשמן את העוף בשמן זית בעיקר מתחת לעור באיזור החזה, נתבל אותו במלח פפריקה ופלפל
- את 3 כוסות המים הנוספות נשפוך על האורז סביב העוף, ממליצה לערבב מידי פעם במהלך האפיה
- לאפות בחום 150 כשעה מכוסה
- להסיר את הכיסוי לשעתיים נוספות, אני גם הופכת את העוף שיצא שזוף משני הצדדים
- מכסים שוב ומניחים על חום 120 לעוד שעה, זה הופך את האורז לקריספי כזה שלא ניתן לעמוד בפניו
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:
- נוסיף חבילת פטרוזליה ונענע קצוצות דק דק, נוסיף כוס אגוזי מלך קצוצים, הכל יחד ישדרג את האורז מאוד – אני ממליצה גם "לדחוף" מהמילוי מתחת לעור באיזור החזה של העוף. זה שומר על עסיסות ומעצים את הטעמים
- נוסיף לאורז כבדי עוף צלויים במחבת עם בצל קצוצים קטן קטן, נוותר על הצנוברים ונוסיף חופן פטרוזליה קצוצה דק