כשאני רוצה שהחברה שלי יתחילו את היום שבעם אני מכינה את המאפנס הללו, הם מלאים סיבים תזונתיים, לא מתוקים מידי ומאוד משביעים
חומרים:
-
2 ביצים
-
כוס רויון
-
1 שמנת 9%
-
80 גרם חמאה מומסת לא חמה
-
6 כפות סילאן
-
4\1 כוס סוכר חום דמררה
-
קורט מלח
-
2\1 כפית קינמון – לא חובה למי שלא אוהב
-
טיפה וניל לא חשוב אם תמצית או מחיר – מה שיש בבית
-
2 כוסות שיבולת שועל
-
2\1 כוס צימוקים לבנים
-
2\1 כוס צימוקים שחורים
-
כוס קמח קורנפלור
-
כוס קמח כוסמין – אבל אפשר להמיר בכל קמח שרוצים גם רגיל
-
2 כפיות אבקת אפיה
-
כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה:
-
לטרוף ידני את הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה
-
נוסיף שיבולת שועל, צימוקים, מלח, סוכר, סילאן, קינמון, רויון, שמנת חמוצה, חמאה ממוסת, וניל – נערבב וניתן למסה לנוח 10 דקות שהשיבולת שועל תתנפח.
-
חומרים יבשים: קמח ( מכל סוג ששמנו), אבקת אפיה וסודה לשתייה – נערבב בפעמיים במסת שיבולת השועל.
-
נסדר במנג'טים את המאפס, אני נעזרת בכף גלידה, כך יש לי מידה שווה לכל מאפנס
-
נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כחצי שעה, עד שזהובים.
-
אל תאפו יותר על המידה כי אז יצאו קשים ולא אוררים.
-
זה טעים מיד כשיצא מהתנור וגם אחרי עד שבוע אם שמרנו בכלי אטום
איך נשדרג לעסיסי:
-
נוסיף תפוח עץ מגורר ואגוזי מלח במקום הצימוקים