עוגיות שוקולד סדוקות

כדורי שוקולד מתפוצצים בטעם

עוגיות שוקולד סדוקות

שוקולד על כל סוגיו זה תמיד חוויה, פתאום נורא התחשק לי להכין את העוגיות שוקולד הללו, גם כי הן ממש ממש טעימות, גם כי נורא יפה להגיש אותן וזה ניראה כאילו עבדנו ממש קשה על האירוח.. זה מתכון קל, הטריק זה להכין מראש את המאסה ולתת לה לנוח במקרר משהו כמו שעה.
תודה רבה לרות אופק על המתכון הנפלא
חומרים:
  • 200  גרם שוקולד מריר
  • 50 גר חמאה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2/3 כוס סוכר
  • 3 כפות אמרטו או ברנדי
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 3/4 כוס קמח שקדים טחונים
  • כפית אבקת אפיה
  • תמצית וניל
לקרסט מושלג:
  • 1/2 כוס סוכר רגיל + 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
    אופן ההכנה:
  • במיקרו ממיסים את החמאה, קקאו, שוקולד, ליקר אמרטו עד שהכל נמס אך לא רותח
  • בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה
  • בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת השקדים
  • לאחד בין השוקולד שהצטנן מעט עם הביצים, לאט לאט תוך ערבוב על מנת לא לבשל את הביצים
  • מוסיפים את תערובת הקמחים ומאחדים בין כל המרכיבים
  • עוטפים בניילון ניצמד – למקרר לשעה
  • מכינים עיגולים קטנים ממאסת השוקולד, הם מתנפחים ולכן אל תכינו כדורים גדולים.
  • בקעריות שמים את הסוכר וסוכר הווניל ובשנייה את אבקת הסוכר
  • נגלגל את הכדורים בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר ליצירת קראסט
  • נסדר במרווחים בתבנית עם נייר אפיה ונאפה בדיוק, אבל ממש בדיוק 10 דקות, בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות – אל תתחכמו ותנסו לאפות יותר זמן כי אז העוגייה תאבד מרכותה הפנימית.

איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:

  • נוסיף גרדת תפוז וניצור עוגיות שוקולד תפוז
  • נוסיף אספרסו וליקר קפה ויצור עוגיות שוקולד אספרסו קפה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן