אוסובוקו בבישול ארוך
בישול ארוך, אך בישול ארוך… נכנס לתנור ויוצא קסם אמיתי.
כמו שסיפרתי לכם בפייסבוק, חזרנו מטיול ארוך בפורטוגל. האוכל שם בחלקו היה מאכזב בעיקר האוכל המקומי, הטעם של אוכל בייתי אמיתי עלה מיד כשנכנסנו הביתה.
למחרת היום הכנתי את המתכון המצורף.
תכינו גם – כמו שכתוב למטה, יצא חלום.
חומרים:
- 5 פרוסות אוסובוקו עם עצם
- 4 גזרים, או חבילת גזר גמדי
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרשה, במידה ויש חתוכה לפרוסות דקות
- 3 ענפי תימין
- 1 כפית מלח גס
- 1כף פפריקה מעושנת
- 1 בקבוק פאסטה עגבניות + 1/2 בקבוק מים
- 1 כף עריסה
- קמח לקימוח הבשר
- שמן זית
אופן ההכנה:
-
לקמח את האוסובוקו ולסגור אותו בסיר גדול עם שמן זית מכל הכיוונים ב- להוציא ולשמור בצד
-
האותו הסיר לטגן בצל וכרזה עד הזהבה
-
להוסיף את הבשר חזרה+ הגזר ועלי התימין
-
להוסיף את כל התבלינים כולל הפאסטה והמים, להביא לרתיחה.
-
לכסות ולהכניס לתנור על חום 160 כשעתיים